The Wild Bunch, Marloth park, Zuid Afrika

Living in the bush

Handige tips en info

 

 Het huis The Wild Bunch ligt in Marloth Park (MP). Dit Park t grenst aan Kruger National Park  (KNP).

Crocodileriver is de scheiding tussen MP en KNP. Er zijn een aantal “viewpoints”in MP die uitkijken over KNP, je kunt er vrijwel dagelijks allerlei wilde dieren zien waaronder de Big 5 als je geluk hebt. 

In MP zelf zijn er ook allerlei wilde dieren te zien uitgezonderd de Big 5 (Olifant, Leeuw, Luipaard, Buffel en Neushoorn). MP heeft wel een eigen (klein) natuurpark genaamd Lionspruit. Hier zijn alle dieren behalve de olifant te zien.

De dieren die veel voorkomen in MP zijn, zebra, kudu, impala, vervet monkey, baboons, giraffen, warthogs, diverse bokken en ja er zitten ook slangen, schorpioenen, spinnen en allerlei andere prachtige dieren die te bewonderen zijn.

Belangrijk: Het is niet toegestaan 's avonds te lopen /fietsen in Marloth Park

 

 De taal

In Zuid Afrika (ZA) worden er 11 nationale talen gesprokend! Engels is altijd goed, daarnaast wordt er ook veel Afrikaans gesproken een taal die voor Nederlanders redelijk goed te volgen is.


Auto rijden en snelwegen

In zuid Afrika wordt er links gereden. De huurprijzen van personenauto's zijn over het algemeen prima, je kunt bij grote bedrijven als Hertz/Avis nieuwe auto’s huren. Ook de site rentalcars is handig, hier zijn meerdere verhuurbedrijven ondergebracht. Busjes huren zijn verhoudingsgewijs een stuk duurder in de verhuur. 

Het is prettig om in een automaat te rijden door het Kruger Park. 

Vrijwel alle autoverhuur bedrijven bevinden direct in het gebouw tegenover de uitgang van het vliegveld.

MP ligt op ongeveer 450 km van Johannesburg Airport en is goed bereikbaar via de N12 en N4 , een prima snelweg. Je betaalt echter wel tol, maar de bedragen vallen wel mee.

Denk er aan,  in heel Afrika zie je bepaalde dingen op snelwegen die je in Europa niet zo snel ziet. Zo wordt er in Zuid Afrika altijd wel iets vervoerd op een auto of vrachtwagen en hoe meer is vaak hoe beter, maar ook hoe gevaarlijker!

Ook komt het regelmatig nog voor dat  er mensen oversteken op de snelweg, mensen lopen op de pechstrook of fietsers fietsen.

Je moet altijd alert blijven tijdens het rijden. Er wordt behoorlijk hard en roekeloos gereden en er wordt erg veel op snelheid gecontroleerd.

 Indien mogelijk probeer het rijden in het donker te voorkomen.

Wees dus altijd alert….!


Nelspruit airport/Kruger Mpumulanga airport

Wanneer u ervoor kiest om door te vliegen vanaf Johannesburg zijn er twee vliegvelden in de `buurt` van The Wild Bunch.

Het vliegveld van Nelspruit (Hoofdstad van de privincie Mpumulanga) is een fijn vliegveld en ligt op circa 5 kwartier rijden van The Wild Bunch. Uiteraard kun je daar ook een auto huren.

Daarnaast is het tegenwoordig ook (weer) mogelijk om direkt te vliegen op Kruger National Park, Skukuza. Vanaf dit vliegveld is het circa 1,5 uur rijden naar The Wild Bunch.   

Tenzij je natuurlijk onderweg van alles tegen komt aan wilde dieren....en die kans is zeer groot :) .....maar de vakantie begint  wel direkt!